КАК ДА ПОДХОДИМ ПРИ ИЗБОР НА СМЕСИТЕЛ

КАК ДА ПОДХОДИМ ПРИ ИЗБОР НА СМЕСИТЕЛ
5 януари 2019

Един от важните параметри при избор на смесителна батерия  е моментът дали ще е за душ,за мивка в баня или кухня .Различават се още по конструкция, качество, форма, цвят, фукнционални особености, фирма производител.Обикновено смесителите се произвеждат от метални сплави, керамика и пластмаса. Материалите влияят на цената, практичността и безопастността на смесителя за баня или кухня. Корпуса на смесителя се прави от метална сплав, обикновено от месинг или бронз , но някои дизайнерски модели се произвеждат и от неръждаема стомана. Най-често използвания материал при изработкатата на батериите е хром. Той също така се смята за най-издръжливият и хигиеничен елемент за производство на санитарна техника.Най-обичайния за нас смесител за вода е традиционния с два крана. Те поотделно регулират постъпването на студена и топла вода. На пазара присъстват достъпни по цена двувентилни китайски смесители, италиански полски и родно производство батерии. Те притежават един съществен недостатък-в началото подават или много топла,или много студена вода,и регулирането до необходимата температура отнема доста време.

За да включите или прекратите подаването на вода при едноръкохватковите смесители е достатъчно едно движение нагоре или надолу. Температурата  на водата ще се регулира автоматично,без каквито и да е други "сложни" операции и остава такава при следващото пускане, което помага за икономии на вода.

Съществуват смесители с термостат и компенсатор на налягането .Тези смесители имат две ръчки на уреда-с едната се регулира налягането на водата , а с другата нейната температура. Някои батерии са снабдени с температурна скала, на която може да нагласите желаната от вас температура на водата. Друга особеност на батериите снабдени с термостат е това , че те притежават система против изгаряне-температурата на водата ,не може да надвишава определена стойност.

Рядко, но се срещат и батерии за баня и кухня с фотоелемент и сензорно управление намиращи приложение най-вече за обществени нужди.