С какво да отпушим канала

С какво да отпушим канала
3 юли 2022

При къпане, миене на чинии, пране и други домакински дейности известни количества сапун, перилни препарати, както и косми и различни отпадъци неизбежно попадат в канализацията с оттичащата се вода и неизбежно се натрупват налепи по вътрешността на тръбите. Ако тези налепи не се почистват редовно, се стига до трайно запушване на каналите.

В повечето случаи проблема с канала може да бъде решен с минимални усилия. Преди да се обърнете към специалист може да пробвате някои от следните варианти изискващи минимална инвестиция - 

1. Опитайте с вакум за отпушване на канали. Пуснете топлата вода, така че да покрива поне 1-2 см от вакум помпата. След като методът с помпането подейства оставете топлата вода да тече поне още  5-10 минути.

2. Друг механичен метод подходящ за по-сериозни запушвания е използването на тел за отпушване на канали.Обикновено се прибягва до въпросният инструмент когато наслагванията са на голяма дълбочина.

3. И накрая но не на последно място може да използвате препарат за отпушване на канали. Обикновено накякво количество от препарата се излива в канала, след което се изчаква около 30 минути и се отмива с гореща вода.Изливането на по малки дози може да се прилага като профилактично мероприятие.

Гореизброените методи не са взаимоизключващи се - напротив за постигане на успешен резултат може да ги комбинирате.

В нашият магазин може да закупите както гореизброените инструменти, така и препарат за отпушване на канали.