Как се монтира стоящ смесител

Как се монтира стоящ смесител
28 юли 2019

Стоящият смесител на мивката може да бъде сменен с минимални технически умения.Ако батерията,която имате е повредена или просто не Ви допада при нас със сигурност ще намерите подходящ нов модел.С това ръководство лесно ще монтирате смесителя.

Първа стъпка- СПРЕТЕ ВОДАТА

Прекъснете водоподаването като затворите ъгловия кран.Този тип кранове стандартно се намират под мивката или кухненския шкаф и се затварят със завъртане по посока на часовниковата стрелка.След спирането е препоръчително да се провери дали все още тече вода от смесителя.

Втора стъпка-ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРИЯ СМЕСИТЕЛ

Преди демонтажа поставете голям съд отдолу-например леген,тъй като във фитингите и маркучите вероятно ще има останала вода,която ще изтече.

Демонтирайте свързващите маркучи или тръби от връзките.Отвийте фиксиращата гайка или винт на шайбата от долната страна на мивката.

Трета стъпка-ОТСТРАНЯВАНЕ НА СТАРИЯ СМЕСИТЕЛ

След като сте развили и отстранили всички връзки и свързващи елементи трябва внимателно да издърпате стария смесител от мивката.Водата,която може да изтече е остатъчна и няма повод за притеснение-би трябвало да изтече в мивката или поставиния под нея съд.

Стъпка четири-МОНТАЖ НА НОВ СМЕСИТЕЛ

Почистете старателно отвора,през който минават меките връзки.Поставете мекия уплътнител от комплекта върху отвора.Внимателно прокарайте маркучите през отвора от горната страна.

Поставете твърдия уплътнител от долната страна,като прекарате маркучите през него.След това поставете шайбата и затегнете леко гайката колкото да фиксирате смесителя.

Стъпка пет-МОНТАЖ НА НОВИТЕ МЕКИ ВРЪЗКИ

Завийте на ръка меките връзки за топла и студена вода към крановете.При свързването обърнете внимание маркучите да не се осукват или огъват.Уплътнението на меката връзка трябва да легне плътно върху вентила,а резбата точно върху вентилите,така че да може да се завива лесно.Затегнете меките връзки.При затягането може да използвате водопроводен ключ тип „гарга“ или гаечен ключ.

Шеста стъпка-Фиксиране и тест

След като меките връзки са монтирани,фиксирайте смесителя в желаната позиция,след което затегнете гайката под умивалника окончателно.За затягането може да ползвате т.нар. глух ключ.

 В случай че все още не сте се спрели на конкретен смесител,може да разгледате нашите предложения в секция смесители.

Препоръчителен набор от инструменти:

1.Водопроводен ключ тип „Гарга“

2.Коплект глухи ключове

3.Комплект отвертки