News

Видове водомери и изисквания към тях

Много често се говори за сух и мокър водомер. Какви са разликите между сухият и мокрият водомер? Кой е подходящият ? Въпреки, че и двата вида са битови водомери – мокрият се използва повече в шахти, а сухият за жилища. Освен това съвременните водомери позволяват да бъдат монтирани модули за дистанционно отчитане на показанията. За небитови нужди или големи обеми обикновено се монтират водомери със фланци – това са тъй наречените Волтманови водомери.

[read more]
Приготвяне на кисело зеле

Кисело зеле - чудесен източник на хранителни вещества, но и най-добрият начин за набавяне на живи полезни бактерии в чревната микрофлора. Българската трапеза през зимните месеци е бедна без кисело зеле! Туршия може да се приготви от всички сортове обикновено зеле, стига то да е здраво и прясно и съдовете да са нови и чисти.При нас ще откриете всички необходими съдове и компоненти, за да приготвите качествено кисело зеле за зимните месеци.

[read more]
С какво да отпушим канала

При къпане, миене на чинии, пране и други домакински дейности известни количества сапун, перилни препарати, както и косми и различни отпадъци неизбежно попадат в канализацията с оттичащата се вода и неизбежно се натрупват налепи по вътрешността на тръбите..Ако тези налепи не се почистват редовно, се стига до трайно запушване на каналите.

[read more]