s

Статии

30 октомври 2022
Видове водомери и изисквания към тях

Много често се говори за сух и мокър водомер. Какви са разликите между сухият и мокрият водомер? Кой е подходящият ? Въпреки, че и двата вида са битови водомери – мокрият се използва повече в шахти, а сухият за жилища. Освен това съвременните водомери позволяват да бъдат монтирани модули за дистанционно отчитане на показанията. За небитови нужди или големи обеми обикновено се монтират водомери със фланци – това са тъй наречените Волтманови водомери.

[прочети още]
21 август 2022
Приготвяне на кисело зеле

Кисело зеле - чудесен източник на хранителни вещества, но и най-добрият начин за набавяне на живи полезни бактерии в чревната микрофлора. Българската трапеза през зимните месеци е бедна без кисело зеле! Туршия може да се приготви от всички сортове обикновено зеле, стига то да е здраво и прясно и съдовете да са нови и чисти.При нас ще откриете всички необходими съдове и компоненти, за да приготвите качествено кисело зеле за зимните месеци.

[прочети още]
3 юли 2022
С какво да отпушим канала

При къпане, миене на чинии, пране и други домакински дейности известни количества сапун, перилни препарати, както и косми и различни отпадъци неизбежно попадат в канализацията с оттичащата се вода и неизбежно се натрупват налепи по вътрешността на тръбите..Ако тези налепи не се почистват редовно, се стига до трайно запушване на каналите.

[прочети още]
6 март 2022
На каква височина да монтираме изводите на ВиК инсталацията

Довършвате къщата или може би ремонтирате банята или кухнята? Искате да направите инсталацията за топла и студена вода сами, но не сте сигурни на каква височина се инсталират смесителите в кухнята и банята. На каква височина се поставят изводите за пералня,на каква височина се поставят изводите за тоалетното казанче,моноблока или напорния кран. Тук накратко сме изброили повечето практически ситуации.

[прочети още]
27 февруари 2022
Как се сменя затварящ механизъм на едноръкохватков смесител

Няма нищо вечно. Това е в пълна сила и за смесителя в банята или кухнята. Независимо от модела с времето някои части на смесителя се износват, а това е предпоставка за редица проблеми като течове, лошо налягане, шум при пускане на водата и други. Специалистите на железария Експрес ВВ - Младост изготвиха за Вас кратко ръководство в случай че Ви се налага да смените затварящият механизъм на вашия едноръкохватков смесител.

[прочети още]
7 октомври 2021
Термовентили

Предназначението на термовентилите е да регулират  температурата в помощението в което са монтирани..Постига се икономия на топлинна енергия.

[прочети още]
23 декември 2019
Кога и как се подменя ВиК инсталацията

За всеки един вид инсталация е много важно всеки извод да се разположи на правилното място. Подмяната на старите водопроводни тръби се осъществява с новите полипропиленови тръби, които са гладки и не могат да се запушат от отлагания.

[прочети още]
28 юли 2019
Как се монтира стоящ смесител

Стоящият смесител на мивката може да бъде сменен с минимални технически умения.Ако батерията,която имате е повредена или просто не Ви допада при нас със сигурност ще намерите подходящ нов модел.С това ръководство лесно ще монтирате смесителя.

[прочети още]
3 февруари 2019
Електрически инструменти Vido Power Tools

Vido Power Tools е специализирана марка в производството на електроинструменти и аксесоари.

[прочети още]
16 януари 2019
Как да подходим при изграждане на електрическа инсталация в дома

Качественото изпълнение на електрическата инсталация в дома гарантира неговата безопастност.В статията се разглеждат практически методи за определяне на сечението и дължината на кабелите,избора на предпазители,видовете и предназначението на различни типове кабели.

[прочети още]
5 януари 2019
ЛАМПИ-ВИДОВЕ И ПАРАМЕТРИ

Според конструктивните и телнологични особености,лампите се разделят на: лампи с нажежаема жичка,халогенни лампи,луминисцентни лампи, компактни луминесцентни...

[прочети още]
5 януари 2019
КАК ДА ПОДХОДИМ ПРИ ИЗБОР НА СМЕСИТЕЛ

Един от важните параметри при избор на смесителна батерия е моментът дали ще е за душ,за мивка в баня или кухня .Различават се още по конструкция, качество, форма, цвят, фукнционални особености, фирма производител.

[прочети още]